MIN LÅT!! :D

Nu finns min låt på youtube! :D


Nä.. Jag orkar inte (A)

Började skriva en massa men jag orkar inte forstätta.. Bilder från idag när jag och Hanna var ute och hoppade i snöhögarna istället :)


Jag


Jag


Hanna


Hanna

Fick meddelande på facebook:

Jag hade fått ett meddelande på facebook men orkade inte skicka vidare det till alla utan kopierar det hit istället :)

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar .

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.



Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.



Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.



Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er.

bra gjort av mig..

Det har hänt så mycket under lovet att jag inte orkar skriva ner allt här, därför var jag nära att inte skriva nåt mer alls. Jag har alltså varit i Hemavan från lördag till onsdag. På onsdag kväll åkte jag till Bygdsiljum för att vara lägerledare fram till på lördag kväll. Jag var så trött i kroppen på lördagen att jag lät en annan ledare ta mitt liftkort och åka istället för mig. Däremot fick jag åka sista timmen i backen ändå.

I fjällen hade vi inte sol varje dag utan det snöade rejält på måndagen och lite på tisdagen också. Första halvan av söndagen hade vi sol alltså men den tittade in en gång till en annan dag. Det märks verkligen att det är längre backar än Bygdsiljum eftersom man blev så sjukt trött av att åka hela vägen ner utan att stanna en enda gång! Man fick ta lite pauser för att klara sig ;)









Såklart nå norskt också:
"Man ska anpassa farten efter hastigheten"

Tha film, bodylotion

Om man söker på det på youtube så kommer man hit:
http://www.youtube.com/watch?v=vIjICLA67-U
Det är en film som jag, Andrea och Chauqline gjorde i 9an. Har ni inte varit i robertsfors så får ni en liten bild av hur det ser ut, en mycket liten bild.. Men den filmen är ju... fin ;)

Ska till Hemavan imorrn, kommer hem på onsdag. På onsdag kväll kanske jag ska till Bygdsiljum för att vara lägerledare på lägret som är från torsdag till lördag. Sen får jag vila!

"Friskt kopplat hälften brunnet"
-norskt ordspråk enligt dassboken..


"Don't stop believing.."

Kort sammanfattning:
Vi hade referatprov hela förmiddagen idag. Så gick vi sen, Jag, Andrea och Vicki till ÖoB. Så var det dags för projektet...

Jag har varit nervös för att spela trummor på Don't stop believing inför folk ända sen i tisdags. En gång tidigare har jag spelat trummor inför folk och nu var första gången jag använde cymbaler inför folk (jag räknar inte att spela för klassen i mellanstadiet som att spela inför folk). När jag satt där och skulle spela så hade de stängt av medhörningarna så jag hörde inga andra än mig själv. Som grädden på moset så tappade jag bort mig och kom inte tillbaka, jag visste ju inte vars de andra var! Näe det var inte så kul som man hoppats..

Näe.. men som norrmännen säger:
"Det är inget ont i att ha en norrman med sig"
Kan inte han spela istället för mig då?!


Inspirationen flödar..

..känner jag.
Skulle verkligen vilja öva trummor innan imorrn men jag hinner inte det. Rättare sagt så vågar jag inte gå till kyrkan just nu eftersom det är mörkt ute och jag tror det är nån där. Vårt trumset i källaren har inte alla cymbaler som jag skulle behöva (har bara en men behöv 2), plus att det sitter folk där så jag kan inte slå som en galning precis. Näe det får bli som det blir imorrn. Förhoppningsvis kanske vi hinner öva innan projekttiden. Vi har referatprov hela förmiddagen annars så då lär det inte bli av ;)

Nä men ett ord från en norrman först, innan jag somnar..:
"Det gäller att smäda medan hjärnan är varm"

Sov gott ;)

Blunda inte när du går hem från bussen..

Trots att jag åker buss lite mer än en timme hem från Umeå så kan jag inte sova på bussar.. Jag vet inte varför men jag får väl öva tills jag kan. Det är oftast på tisdagar som jag är närmast att somna också. Idag när jag gick hem från bussen höll jag kvar blinkningen lite för länge så det kändes som att jag skulle falla baklänges och somna. Så det blev fort upp med ögonlocken igen och fortsätta vandra hemåt.



Det var värsta jam-festen i ett övningsrum idag innan vi hade klassråd. Jag satt och spelade en ackordföljd med basgång som man kan spela vilken melodi till som helst på de vita tangenterna. Det var först en som solade på för fullt och in genom dörren kom en annan och började spela solo själv litegrann. En tredje kom in och kollade och började tillslut spela den också. Det blev en ganska stor skara som var där och lyssnade, såg på eller spelade lite själv också. Hur kul kan man inte göra det? ;)



Jag ska också spela trummor i en låt i ettornas projekt. Jag hade ganska kul åt det när vi övade idag eftersom jag missade cymbalerna eller någon trumma. Eftersom jag började skratta åt det började sångerskan också göra det så hon inte kunde sjunga. Det var rätt underhållande hela övningen. Jag måste väl se efter vars jag har cymbalerna nästa gång så det inte blir så konstigt. Haha..


Dagens ordspråk:
"8:e budet: Du ska icke bära färskt bröd i din väska"